Bulgur Pilavı

 

SOFRALARIN VAZGEÇİLMEZİ BULGUR PİLAVI

Malzemeler

2 yemek kaşığı tereyağı

2 su bardağı pilavlık bulgur

2 yemek kaşığı tel şehriye

4 su bardağı sıcak tavuk suyu

1/2 çay kaşığı tuz

 

Püf Noktası: Suyunu eklediğiniz pilavı, kısık ateşte 10-12 dakika kadar pişirmeniz yeterli olacaktır ancak bulgurun cinsine göre kullandığınız su miktarı ve pişirme süresini azaltıp arttırabilirsiniz.

 

Pişirme Önerisi

Tavuk suyu yerine et ya da sadece sıcak su kullanmayı tercih edebilirsiniz.Arzuya göre pilavı rendelenmiş domates ya da salça ilavesiyle de hazırlayabilirsiniz.

 

Nasıl Yapılır?

Tereyağını kalın tabanlı bir pilav tenceresinde eritin. Arzuya göre içine çok az bir miktar zeytinyağı ekleyin.

Tel şehriyeyi katıp çok hafif bir renk alana kadar kavurun. Pilavlık kalın bulguru, tel bir süzgece alıp bol suyla yıkadıktan sonra suyunu süzdürün.

Kavrulmakta olan tel şehriyelere bulguru katıp 2-3 dakika daha kavurun.

Sıcak tavuk suyu ve tuzunu ekledikten sonra kapağını kapattığınız tencerede kısık ateşte karıştırmadan pişirin.

Bulgurlar göz göz olup suyunu çektiğinde kapağını açıp tencerenin üzerine kağıt havlu örtün. Kapağı sıkıca kapatıp pilavı dinlendirin.

Servis kasesine aldığınız bulgur pilavını, ters çevirerek tabaklara alın. Ilık olarak sevdiklerinizle paylaşın.