Mercimek Çorbası

MERCİMEK ÇORBASI

Malzemeler

1 su bardağı

kırmızı ya da sarı mercimek

1 adet

kuru soğan

1 adet

patates

1 adet

havuç

1 yemek kaşığı

un

2 yemek kaşığı

ayçiçek yağı

6 su bardağı

sıcak su

(1 adet et su tablet ile hazırlanmış)1 çay kaşığı

tuz

1 çay kaşığı

karabiber

Püf Noktası: Un ilave etmek çorbanızın daha kıvamlı olmasına yardımcı olacaktır. Eğer çok yoğun kıvamlı çorbalardan hoşlanmıyorsanız un ilave etmenize gerek yoktur.

 

Nasıl Yapılır?

Kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırın. Doğradığınız soğanları 2- 3 dakika kadar kavurun.

Kavrulan soğanlara unu ekleyin ve kokusu çıkıp, renk alana kadar kavurma işlemini sürdürün.

İri parçalar halinde doğradığınız patates ve havucu tencereye aktarın.

Tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra arzuya göre et su tablet ile hazırladığınız sıcak suyu ve bol suda yıkadıktan sonra suyunu süzdürdüğünüz mercimeği ilave edin.

Tuz ve karabiberi ekleyin. Havuçlar yumuşayana kadar orta ateşte yaklaşık 40 dakika pişirin.

Çorbayı, pürüzsüz bir kıvam alması için; el blenderından geçirdikten sonra sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşın.

Servis Önerisi

Mercimek çorbasını tereyağında, nane, pul biber vb. baharatlarla kavurarak çeşnilendirdiğiniz kıtır ekmek dilimleriyle servis edebilirsiniz.