MERCİMEK ÇORBASI
Malzemeler
1 su bardağı
kırmızı ya da sarı mercimek
1 adet
kuru soğan
1 adet
patates
1 adet
havuç
1 yemek kaşığı
un
2 yemek kaşığı
ayçiçek yağı
6 su bardağı
sıcak su
(1 adet et su tablet ile hazırlanmış)1 çay kaşığı
tuz
1 çay kaşığı
karabiber
Püf Noktası: Un ilave etmek çorbanızın daha kıvamlı olmasına yardımcı olacaktır. Eğer çok yoğun kıvamlı çorbalardan hoşlanmıyorsanız un ilave etmenize gerek yoktur.
Nasıl Yapılır?
Kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırın. Doğradığınız soğanları 2- 3 dakika kadar kavurun.
Kavrulan soğanlara unu ekleyin ve kokusu çıkıp, renk alana kadar kavurma işlemini sürdürün.
İri parçalar halinde doğradığınız patates ve havucu tencereye aktarın.
Tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra arzuya göre et su tablet ile hazırladığınız sıcak suyu ve bol suda yıkadıktan sonra suyunu süzdürdüğünüz mercimeği ilave edin.
Tuz ve karabiberi ekleyin. Havuçlar yumuşayana kadar orta ateşte yaklaşık 40 dakika pişirin.
Çorbayı, pürüzsüz bir kıvam alması için; el blenderından geçirdikten sonra sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşın.
Servis Önerisi
Mercimek çorbasını tereyağında, nane, pul biber vb. baharatlarla kavurarak çeşnilendirdiğiniz kıtır ekmek dilimleriyle servis edebilirsiniz.